Mammas underbara Daimtårta
Får be om ursäkt för min lillbrors fot .. han lyckades aldrig få bort den i tid
TILL CA 12 PERSONER
BOTTEN
1 1/2 dl nötkärnor
3 äggvitor
2 dl socker
FYLLNING
3 äggulor
1/2 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 påse daimkulor
GARNERING
Kakao
1. Markera en rund botten, ca 24 cm i diameter, på ett bakplåtspapper eller på en lätt smord och mjölad plåt.
2. Rosta nötkärnorna i en stekpanna. Gnugga av skalen med hushållspapper.
3. Hacka nötterna ganska fint.
4. Vispa äggvitorna till hårt, fast skum. Blanda i socker och vispa ytterligare en stund. Tillsätt nötterna.
5. Bred ut marängsmeten på bakplåtspapperet eller plåten.
6. Grädda marängbottnen i nedre delen av ugnen i 150 grader, ca 45 min.
7. Lossa bottnen försiktigt, och låt den kallna på ett plant underlag.
8. Vispa äggulor och florsocker till fyllningen.
9. Vispa grädden och blanda med äggsmeten.
10. Krossa daimen och häll i dom i smeten.
11. Gör en rund ring av aluminiumfolie runt marängbottnen, Den ska vara några centimeter högre en marängen.
12. Häll smeten ovanpå marängbottnen och bred ut den jämt. Garnera med kakao.
13. Frys tårtan 3-5 timmar
14. Ta bort folien när tårtan ska serveras. Låt den stå i rumstemperatur i 10 min.
15. ÄT UPP FANSKAPET FORT SOM FAN OCH HA INGEN ÅNGEST EFTERÅT
Kommentarer
Trackback