En go dag

 
Har haft en bra dag. Lite sovmorgon innan Oscar och Helen var här på besök. Sen blev det 10km promenad. Och nu väntar fredagsmys. 
Här kommer lite bilder på några fina presenter som Sixten har fått nu i veckan.
 
 
 
 
            Fina kläder och Pekboken för lite finare barn fick Sixten av Oscar och Helen       Polan och Pyret kläder från gammel mormor,gammel morfar och gammel farmor
 
Myskläder fick han av Anna och Sofie <3
 
 
 
 

På begäran!

Här kommer lite bilder på Sixtens rum. Har dock inte gjort det klart. Något mycket viktigt fattas, LEKSAKER
 






Det sover en bäver i min säng

Igår blev det ett besök hos käkkirrurgen för att titta till min tand. Och som jag redan visste så visade det si att visdomstanden växer hejkonbacon. Och det gick lite fortare en väntat. Dom hade fått ett återbud på eftermiddagen så jag kunde operera bort min visdostand. En rätt grotesk operation eftrsom dom behövde gå under mina andra tänder. Men det gick fort. Så nu sitter jag här i sängen och ser ut som en bäver. Trevligt. Nu väntar jag bara på att kinden ska bli gul och blå och att jag ska få en blåtira som tandläkaren så fint beskrev det :) Då ska ni få se en bild det kan ja lova. Har dock lite småpanik av att jag bara få äta fytande föda i några dagar.  Vad ska jag äta? Jag är vrålungrig...

Hurtbullen bullar vidare..



 
Det har blivit en och annan mil nu i dagarna. Jag började med 5 km förra veckan för att sedan öka på till 6,7,8km och en mil blev det igår och i förgår och idag ökade vi på med 13km. Det känns bara bättre och bättre. Jag ÄLSKAR vädret. Sol men endå lite kyla i vindarna. Lite musik i lurarna och sen går jag bara och titta på min lilla pojk. :) Så förbannat lycklig är jag trots att jag ser ut som en fluffig muffins och det dallrar överallt när jag går.hehe..

Snygg granne man har

En riktigt bra start på dagen

 

Hålla hand

 

Dagens



 
Mina älskade Lanvin ballerina! Skönaste skorna EVER. 

Hösten är här..



 
Brasa och tjocktröjor...

Nytt i sminksamlingen

Använder bara Lancome smink. Älskar deras fina smink och lyxiga förpackningar. Och sminket räcker ju sååå mycket längre en vanligt loreal smink som jag använde förut. Idag köpte jag en Mascara primer och en fin ögonskugga. Och det bästa utav allt är att man fick en fin gåva värde 1000:- på köpet. Trallalla.
 


Sömntuta

Missoni för Lindex

 
Ingen har väll missat Lindex sammarbete med Missoni som kommer ut i butik 25 september. Tycker det fanns mycket snyggt som jag skulle vilja haffa.

Milen avklarad

 
Nu är det dags för livmodern att dra ihop sig, magmusklerna att kopplas ihop igen så jag kan säga ajö till putmagen. Nu ska det motioneras. Börjar kännas bra igen. Det är sån frihet att bara kunna ge sig ut på en promenad. Jag går bara runt och njuter. Idag hade vi inte ett moln på himlen. Funderar på att ta ett varv till ikväll :) 

Idag är Sixten supersnygg

Idag är han supersnygg i sina nya kläder han har fått av sin mormor.
 

Tommy Hilfiger

Här sover jag gott

Prima

 

VLIEGER&VANDAM

 
Hur fräna är inte dessa väskor?!

Dumme mosse

Hittade lite bilder på mamma och pappas dator när vi var på dumme mosse sist. Jag älskar verkligen att få ta på mig skogdkläderna och ge mig ut i skogen och traska och grilla korv. Mysigt. Undra hur gammal Sixten måste vara för att jag ska kunna bära honom i bärsele?
 

Tiger

Man får var man förtjänar?!

Ja har ju alltid trott starkt på att man får var man förtjänar. Jag började tvivla lite när det hände så mycket konstigt under min graviditet men nu förstår jag varför. Jag får igen det nu. :) Lilla Sixten är SÅ snäll. Han sover så bra, han äter så bra och han är så lugn. Gud lilla ponken har knappt gråtit någonting. Och jag sover jätte bra. Han vaknar och grymtar lite ungefär var 3-4 timme sen äter han i 15 min , byter blöja sen somnar han direkt. Gud jag hade verkligen förväntat mig mycker mer skrik och mycke mindre sömn. Kanske är det lugnet före stormen?!

Kan inte sluta

Kan inte sluta lukta på min bebis. Han luktar såååå gott

Dagens

Hurtbullar

 
 
Känns helt underbart att kunna ut och promenera igen. Försöker starta lite försiktigt med en 5-6 km runda varje dag. Känns bättre för varje dag som går men visst har man fortfarande lite ont här och där. Men jag har verkligen längtat så att få vara ute och röra på mig. 

Muuu

Lilla TT är snart inte så liten längre...

Igår var det Texas 3:e födelsedag. Han börjar bli stor nu. Grattis TT. Vi saknar dig.
 
 

Före och efter...

 
Känslan när man tittar ner på benen och inser att tassarna har förvandlats till fötter igen..... Lyckorus

Exotisk planka

Sixten 2012-08-15

Fick frågan om jag kunde berätta lite hur förlossningen gick och hur det funkar med det nya livet så här kommer en liten förlossingsberättelse. 
 
Det började på söndagkvällen. Jag vaknade 23.00 och kände lite värkar typ en varje kvart. Sen låga jag vaken ett par timmar innan jag fick liv i Linus och berättade om mina värkar. Nu kom dom med ca 8 minuters mellanrum. Sen låg jag vaken hela natten och klockade värkar. Oregelbundna med 4-12 min mellanrum. Sen blev dom bara starkare och starkare ju längre tid det gick men fortfarande oregelbundna. På morgonen ringde vi förlossningen och fick komma in för en kontroll. Och det hade väll igentligen inte hänt så mycket. Dom tog en massa tester och på eftermiddagen fick vi rådet att åka hem och vila en stund och se om det blir lite mer regelbundet. Vi åkte hem till mina föräldrar för att det skulle gå lite snabbare om vi behövde åka in snabbt. Inte jätte lätt att vila när man har så starka värkar att man får hyperventliera varje gång värken kommer. Haha. Det blev i alla fall ingen vila utan jag gick mest runt hemma hela dagen och natten och lipade och skrek haha. På morgonen ringde jag in igen och sa att värkarna bara blir starkare och starkare men det var fortfarande oregelbundna med 3- 7 minuters mellanrum. När vi kom in till förlossningen denna gången hade det i alla fall hänt lite. Jag var öppen 4 cm och fick stanna på förlossningen och vi fick ett eget rum. Där inne blev det fler tester, ett varmt bad och MYCKET lustgas. Efter några timmar hade det inte hänt så mycket och nu tog dom hål på min fosterhinna så vattnet gick för att få lite fart på det. O var tror ni händer?! Inte mycket. Fortfarande oregelbundet men fruktansvärt starka värkar. Så efter några timmar fick dom gå in och störta med hormoner för att få igång förlossningen. Till en början hände det fortfarande inte så mycket utan dom fick fylla på dosen en gång. Då började det roliga. Värkarna kom så tätt att allt blev en låååååång värk. Haha. Trodde jag skulle tuppa av där ett tag. Sen kom doktorn in och gav mig ryggmärgsbedövning. Sköööönt säger jag bara. Dock misslyckades han lite då jag fortfarande hade känsel i vänstersidan och fick fylla på en gång. Men sen var det rikigt skönt. Det resulterade också i att jag tappade känsel i ena benet och trillade lite här och där när jag skulle försöka mig på att gå på toan eller en sväng i korridoren. Sen låg jag ungefär 9 timmar innan de rikiga värkarna kom igång. Ryggmärgsbedövningen höll i 8 timmar och den va helt slut när det roliga skule börja. Någon annan som var helt slut det var JAG som hade vart vaken i 4 dygn. Sen minns jag inte så mycket mer en att det gjorde förbannat ont och att jag låg och skrattade åt Linus och var helt snurrig av lustgasen. Sen helt plötsligt låg han där på mitt bröst och bara tittade på mig, lilla Sixten. Alla smärtor försvann. 
 
 
 
 
 

O la la

Längtar

Längtar tills jag kan klä mig i min nya Greta klänning. Kanske på Sixtens dop? Vill i alla fall matcha den precis som hon har gjort här med ett fint halsband och blingiga skor.
 

Gåvor

 
 
Några av alla presenter Sixten har fått. Fina kläder av morbror Jeppe, en fin Tommy Hilfiger body av Nattis i Stockholm, en sångbok av gammelmormor och gammelmorfar och en underbar åkpåse från kusinerna Texas och kelly. 

<3

 
 

Vägen tillbaka till toppform har börjat...

 
Blev en långpromenad igår och testade vagnen. Den är GRYM. Blev en långpromenad här hemma idag också och testade den på grusvägar och där funkar den också hur fint som helst. Är supernöjd med vår ICANDY. Mindre nöjd är jag med min egen form. Gud det gör så ont i ljumskar, rygg och mage. Känner mig sjukt förstörd i kroppen. Men det gör inget. Det räcker med att jag tittar på lilla Sixten så spelar det ingen roll längre. Men idag tycker jag det börjar kännas som vätskan i kroppen börjar försvinna. Jag börjar känna igen mina fötter och händer igen.  

En gåva från min älskling

 
 
 
 
 
 
Fick den här underbara klänningen av älsklingen. Han är helt otrolig. Vilken man jag satt klorna i. Vad har jag gjort för att förtjäna honom. Han har ställt upp och tagit hand om mig i så många månader nu. Han är helt makalös. <3 älskar dig honey !

Lördag

Oj man tappar både tid och dagsrytm. Fick tänka en lång stund för att veta vilken dag det är. Och tiden hade jag aldrig gissat rätt på. :). Men va gör väll det när man endå är ledig. Idag ska vi tillbaka till sjukhuset på en kontroll. Sixten borde ha lagt på sig ett kilo så som han äter. Haha.
 
 
 
 
 
 
 

Pappas lille pojk

Efter en riktig mardrömmsförlossning som varade i ca 3 dygn så kom han ut till slut, 10 dagar för tidigt.  Min älskade Sixten. Det känns helt overkligt. Jag är nog fortfarande i chock. Det finns inga ord som kan beskriva hur det känns. Jag kan inte sluta titta på honom. Han är så fin. Min son.
 

Äntligen

Tänkvärt

Dagens tip...s

Valentino

 
Om jag gifter mig någongång ska jag definitivt ha dessa på tassarna.

Tommy Hilfiger fall

 
 
 
Har alltid vart ett stort fan av Tommy Hilfiger. Deras sportiga men endå klassiska kläder passar mig perfekt i smak och stil. Här är mina höst favotiter.

Hacka inte lök

Hacka inte lök när du har sminkat dig. Det blir liksom inte rikigt bra.

Min dag i bilder

 
Har haft en mysig lördag. Jag och mamma har vart på torget och inhandlat en drös med blommor. Sen blev det en sväng på stan med fika och födelsedagspresenter som skulle inhandlas. Linus och halva byn har byggt staket här idag. Så fint blev det. :) . Loui har fått en ny leksak som han har lekt med i 4 timmar nu. Och jag har fått en ny nattskjorta. Mamma och linus pular i trädgården. Känns som en helt underbar höstdag. Snart är det dags att slå på grillen. Ikväll blir det grillat. Sparrisar och majskolvar är inhandlade. Mums. 

Sugen på en ny frisyr

Lite funderingar

Sitter här och funderar lite kring OS och alla grenar som de tävlar i. Vem kom på alla grenar? Och hur tänkte han eller hon?
Tresteg.
Först springer man i full fart i 10 meter sen ska man hoppa på ett ben, byta 3 grr och sen hoppa i en sandlåda?
 
Stavhopp. 
Man tar en jätte lång pinne och sen ska man svinga sig upp i luften en si så där 6-7m över en annan pinne och landa på andra sidan? Nu har dom ju en sån där go matta att landa i. Vad hade dom när dom började?
 
Slägga.
En kanonkula i snöre som man ska snurra 5 varv i en cirkel och sen kasta iväg?
 
Fjärilssim
Är det överhuvudtaget någon som använder simsättet till nått annat en att tävla?
 
Eller alla gymnastikövningar. Bygelhäst, ringar, bom och barr?
Va meningslöst igentligen. Vi tar en lång planka ungefär 10 cm bred och gör volter och hjular på? Eller slungar oss runt och runt på en pinne i luften och vänder håll lite då och då?
 
Ne jag förstår inte...den som kom på allt detta kan inte haft mycket att göra på fritiden. Jag skulle gärna se att dom tog och ändrade lite grenar och gjorde dom lite mer morderna. Typ 400m hinder fast man ska ta sig under istället för över. 100 meter utan skor på blött gräs? Eller tänk dig ett 100 meterslopp där allt är tillåtet, tacklingar och fällningar mm. Eller kanske endå bättre, 100 meter med en stav i handen som man sedan ska köra ett stavhopp med i slutet av loppet? Och kanske till och med avsluta med att landa i en bassäng. Då kan man ju trycka in ett simhopp i samma gren. Eller tänk dig ett längdhopp där man landar i rullgrus istället för sand. Haha. Det skulle vart kul. Kanske ska bifoga detta till OS kommitten?!  
 
 
 

Halleluja moment

 
Jag känner mig så pigg och glad idag. Jag har till och med orkat sminka mig. Jag har inte ont någonstans, i alla fall över magen. Men det gör fruktansvärt ont att sitta och ställa sig upp när man har suttit. Men det kanske ska vara så. O vi ska inte ens prata om hur rolig jag måste se ut när jag ska vända mig på natten. Haha. Omöjligt. Nu ska jag dansa vidare och vika kläder och putsa lite här och där. Livet leker.

Underbart badrum

Lexington fall

 
 
 
Så här vill jag se ut i höst.

Lilla vackra Anna

Har haft besök av min fina vän Anna idag. Blir alltid lika glad när jag träffar henne. <3
 

Städar och lyssnar på gamla godingar

 

Nizjnij novgorod

 
Längtar tillbaka till Nizjnij novgorod. Det var verkligen en fin stad. Man hade verkligen förväntat sig det värsta om Ryssland men blev positivt överraskad. Dom var dock inte vana vid turister eftersom det har vart en "stängd stad". Det blev många konstiga blickar när vi gick där på stan och att någon kan engelska kan du glömma. :)
 

Magdans ?

'
 
 
 
Ikväll ignorerar jag alla mina problem. Jag funderar på att ta på mig nått rikigt konstigt och bjuda Linus och Loui på en magdans till 2 gamla favoritlåtar som jag hittade på min ipod. Bara för att. 
 
 

Fin

 

Är detta ett skämt?

Blev ett trevligt besök hos tandläkaren idag igen. Denna gången kunde dom i alla fall svara på varför jag har så förbannat ont. Det var nämligen en visdomstand som växer under min andra tand och trycker den ut. Så nu fick jag en akuttid till en käkkirurg som ska operera bort den.8000:- ska han ha för besväret. Sen är det flytande föda som gäller. Någon måste skämta med mig. Vad är det som händer? 2 veckor kvar till BF, förvärkarna kommer tätare och jag ska gå till en jävla käkkirurg och operera bort en jävla tand som håller mig vaken hela nätterna och dagarna. Detta ska också göras utan någon vidare smärtlindring eftersom det kan skada barnet. Ja ska slå den där jävla käkkirurgen på käften när jag ser honom.

Tänkvärt

 
 

Morgonmys och Akupunktur

 
Har vart på Akupunktur nu på morgonen. det var ju lite spännande. Och gjorde förbannat ont när dom skruvade in dom där nålarna i mina spännda muskler. Halsen, kinden, tinningen och nacken fick sig några nålar. Men det är rätt skönt nu efteråt. ska tillbaka på fredag och testa en gång till och se om det blir bättre. Nu blir det lite mogonmys innan jag ska tillbaka in till stan för att fixa till min mosade tand. Tänkte att jag skulle ignorera att jag bitit sönder den men jag har konstaterat att det inte går. Undrar om dom kan haka av min käke ett tag så jag inte kan bita sönder tandskydd och tänder på nätterna. Det har blivit 9 besök hos tandläkaren på ett halvår. Det börjar bli dyrt kan jag säga. 

Tisdag

Dagarna går. Inatt har jag kunnat sova utan massa tabletter. :) Fick ju 4 morfintabletter igår på förlossningen men slapp att använda dessa. Usch jag vill verkligen inte äta massa tabletter. Men en natts sömn gjorde susen och nu har jag inte alls så ont längre. Förutom i en tand som jag tuggade sönder mitt i min skönhetssömn. Den är rikigt öm och vass. Haha. Orkar inte ringa till tandläkaren igen. Nu ska jag se om det blir bättre om ja vilar. Missade ju att använda mitt porriga tandskydd som jag köpt. Eller missade och missade, Loui har käkat upp det. Men nu har jag fixat ett nytt. Nu ska jag hålla stenkoll på det. Hunden har tuggat sönder sammanlagt 5 tandskydd på några veckor. Han är helt galen i dom. Och han hittar dom om man inte gömmer dom väl.
I morgon har jag fått tid till en sjukgymnast. Då ska vi testa akupunktur och tens och hoppas att mina spänningar försvinner. Bjuder på en bild på mig och en mini Texas.  
 

Idag är ingen vanlig dag

Idag är ingen vanlig dag för det är brossans födelsedag hurra hurra hurra. Hoppas ni har det bra i Ryssland och att du har en rikigt bra födelsedag. :)
 
 

Bortdomnad ansiktshalva

Sitter här på förlossningen för 3 dagen i rad. De försöker lösa min gåta men utan resultat. Nyss var det inne en doktor med gummihammare och tittade på mig och slog lite här och där. Undrar vem dom skickar in nu? Jag sitter och småsover mellan besöken. Har vart här 4 timmar nu. Men i natt gott folk har jag sovit som en stock. Slocknade direkt när jag svalt tabletterna och vaknade inte förena klockan ringde. :) lycka

Morfin

Ja då har vi spenderat en stund idag också hos förlossningen. Eftersom inte mirakelpillren som jag fick igår hjälpte mig att kunna sova så var jag tvungen att åka tillbaka idag för att testa någonting annat och kolla så att bebis mår bra idag också. Det gjorde han. Han blir totalt galen när hon sätter små saker på magen och börjar leva rövare. Satt som en brulèpudding i stolen när han satt igång. Jag fick i allafall med mig sömntabletter och morfintabletter hem. Det är tydligen inte bra att inte sova på en vecka. Men jag vill ju verkligen inte ta en massa piller i onödan om dom endå inte hjälper. Men tydligen är det ingen fara och det måste man ju lita på. Men det känns roligt att jag troligtvis kommer få sova inatt. :) Börjar blir lite ensamt och titta på film och städa här hemma mitt i natten. I morgon ska jag tillbaka till förlossningen och träffa lite specialistläkare och försöka utreda om det är diskbråck eller var det nu kan vara. Stackars Linus som får stå ut med mig. Haha. det är ett under att han inte har slängt ut mig än. Tack älskling för att jag får bo kvar hos dig trots att jag är ett pain in the ass.
 
 
Någon sov gott i natt i alla fall.

Morfin

Ja då har vi spenderat en stund idag också hos förlossningen. Eftersom inte mirakelpillren som jag fick igår hjälpte mig att kunna sova så var jag tvungen att åka tillbaka idag för att testa någonting annat och kolla så att bebis mår bra idag också. Det gjorde han. Han blir totalt galen när hon sätter små saker på magen och börjar leva rövare. Satt som en brulèpudding i stolen när han satt igång. Jag fick i allafall med mig sömntabletter och morfintabletter hem. Det är tydligen inte bra att inte sova på en vecka. Men jag vill ju verkligen inte ta en massa piller i onödan om dom endå inte hjälper. Men tydligen är det ingen fara och det måste man ju lita på. Men det känns roligt att jag troligtvis kommer få sova inatt. :) Börjar blir lite ensamt och titta på film och städa här hemma mitt i natten. I morgon ska jag tillbaka till förlossningen och träffa lite specialistläkare och försöka utreda om det är diskbråck eller var det nu kan vara. Stackars Linus som får stå ut med mig. Haha. det är ett under att han inte har slängt ut mig än. Tack älskling för att jag får bo kvar hos dig trots att jag är ett pain in the ass.
 
 
Någon sov gott i natt i alla fall.

Hjärtan

Söndag

Hallå där ute. Känns som det är kväll. Men klockan är ju 8.30. Igår spenderade vi 4 timmar på förlossningen. Inte av rätt anledning dock utan det är huvud/ansikst/nack/ryggvärken som spökar igen. Nu tror dom att det kan vara diskbråck som ligger bakom smärtan. Ska kolla upp det bättre i veckan. Nu kan jag inte lägga huvudet mot någonting utgan att få spränghuvudvärk. Jag kan alltså inte göra annat på nättena en att sitta upp utan att luta huvudet mot nått. O det resulterar så klart i att det inte blir någon sömn. Inatt har jag tittat på tv och Forest Gump och gjort lite allt möjligt. Jag fick med mig två mirakelpiller igår för att jag skulle kunna få en natts sömn. Men det gick inget vidare. Det tog 1,5 timme innan dom började verka, sen sommnade jag och vaknade av smärtan igen och hade då bara lyckats sova i 45 min. Då kan det ju kvitta känner jag. Då skiter jag hellre i 45 min sömn och slipper äta starka tabletter. Mina armar donade bort och jag fick ju typ andnöd av dom också. Känndes inte helt ok. Men bebisen mådde prima i magen och alla värden var bra. Som vanligt har jag lågt blodtryck, det resulterar i att man blir mer trött. Perfekt :). Man får lite panik när man är trött och inte kan luta sig mot någonting kan jag säga er. Testa det någongång.
Idag är det 17 dagar kvar till BF. Nu ska jag göra frukost. Idag ska jag frossa i frukt. Äpple, melon, nektarin, apelsin, plommon, anannas och vindruvor. Gott, gottgottigottgott.
 

Gillar maffiga halsband

Dags att förtränga

Idag kommer jag inte skriva om min natt. För gör jag det kommer jag aldrig vilja bli gravid igen om ja skulle läsa det. Istället bjuder jag om någonting som gör mig glad. Bilder på rosa klänningar och glittriga skor på shoppingrunda i London.
 

fint

 

Instagram

En solbränna och en ny hårfärg?

En favorit: Kurt Nilsen

 
 
 

Fredag

Tada. Fredag idag. Jag har har faktist ingen vidare koll på va det är för dag längre men Linus får påminna min. Tror jag legat konstigt inatt för min högerhand är så förbannat svullen att jag inte kunde hålla i varken tandborste eller mobil. :) Jag kan inte böja fingrarna mer en någon cm. Hoppas det blir bättre under dagen för handen behöver jag när jag ska sy gardiner sen. Nu har dom hängt i ett par månader på stången utan att jag har tagit tag i det. Skärpning. Men först är det dags för OS simmningen med Tessan. 
 
 

Like

Skulle vilja sätta på huvudet

Mysig onsdagkväll !

Hade en mysig onsdagskväll med min fina vän Nermina. Hon har vart iväg hela sommaren på våra event som vi ansvarar för. Vätternrundan, vansbrosimmningen och oringen. Har knappt sätt röken av henne på hela sommaren.  Vi var på bio och efter blev det ett besök på Anna Gretas. Dom lär gå runt på mig denna sommaren. :) Nu är det dags för frukost. Sen ska jag försöka sova lite. Har blivit 0 timmar sömn denna natt, igen. Jag börjar få ångest varje gång det blir mörkt. Man bara ligger, sitter, står, går och försöker med allt hela nätterna långa för att få lite sömn men icke. Det enda som tydligen funkar är att sova lite sittandes framför tvn mitt på dagen. Man får nöja sig med det lilla ibland. :)
 
 
 

Fint

Linus

 
Va skulle jag göra utan dig. Tack för att du finns <3
RSS 2.0