Försök att stå still nu då om du kan :)

 
 
Mina två absoluta favoritlåtar alla tider. Dom spelas på högsta volym varje dag när jag byter om på morgonen.
 

Dear Santa

 
Som de senaste 5 åren står Chloe ballerinorna på min önskelista. Dom är ju så fina och sköna. Prövade ett par i Ryssland men slog aldrig till. Ett par Lanvin ballerina kan aldrig slå fel, och dessa snuskigt fina skor från Valentino är ju bara för bra. Älskar platta skor.

Klick Klick

Nyår!

 
Såg precis denna bilden som är tagen på nyår. Och då kom jag och tänka på att det börjar bli dags att smida planer för detta nyåret. Kul. 

Dear santa

 
Har länge velat ha ett fint halsband. Älskar dessa med fina sidenband från Marni och Lanvin. Kan piffa upp vilken outfit som helst.

Underbar kaka

Bakade denna igår och det blev helt underbar. det godaste jag bakat, ever.
 

Det börjar bra...


En social måndag

Idag har jag haft fullt upp hela dagen. Först kom Anna, Nellie och Melker på besök. Så kul att träffas. Var ju ett tag sen sist. Jag slog på stort och gjorde en sån sjukt god kaka. Kladdkaka med nötknäckstäcke. Mums. 
Sen träffade Sixten sina kusiner idag. O va dom växer. Det händer så mycket under dom månaderna dom är i Ryssland. Så goa barn. Så snälla och så söta. Sixten fick presenter också. En Rysk ambulans, sopbil och en Zebra som pratar ryska. Haha.
 

New dress

Ni längtar vi till Julafton

Mammasaker

Idag var jag uppe med tuppen. Gick och städade klockan 8. Det har väll typ aldrig hänt förr. :) Jag börjar bli en riktigt mammig nu. Vågar knappt berätta att jag också är på väg till ica för att handla. Ska nämligen baka en underbar kaka idag. Får besök av min barndomsbästis Anna och hennes två barn Nellie och Melker. Blir mysigt. Sen bär det av till kusinerna som kom hem från Ryssland i förrgår. Så nu ska Sixten ock kussrna träffas för första gången. O jag har saknat dom. Goare barn finns inte. Eller jo nu har jag ju Sixten, men annars. Synd bara att det dröjer en vecka till innan min bror kan komma hem till Sverige. Sen måste jag också hinna hämta Sixtens nya soffa.
 

Söndagsmys

Kebabbrolle

Grattis bästa vän..

 
Idag fyller Nermis 28år. Detta firades igår med ett kalas. Det serverades exotisk planka och bål. Goa människor och mycket tjöt. En go kväll med andra ord. Grattis igen Nermis på din dag :)

Dagens väska

Instagram-fiathornberg

Ehh... Ok

Planering pågår

Sitter här med min kalender i högsta hugg och försöker planera några månader framöver. Det går sådär. :) Nu är det ju bara en månad kvar innan jag infinner ig på jobbet igen. Känns konstigt när jag inte jobbat på flera månader. Men det ska bli kul. Ska bara snickra ihop allt så det bli bra för oss alla... Nu måste jag fortsätta...
 
 
 

Bebis luktar underbart

!

JAAAAA mer prinsesbsröllop

O vad glad jag blev när jag läste att prinsessan Madelene ska gifta sig i sommar. Älskar kungliga bröllop. Och jag älskar Madelene. Hon är ju såå fin på alla sätt och vis.
 
 
 

H&Ms slaveri

Ja som så många andra satt bänkade framför kalla fakta igår och tittade på inslaget om Hm och deras slavlöner till arbetarna i Kambodja. På ett sätt så är det väll inte så svårt att förstå att någonstans så får någon lida över att man köper så billiga kläder. Det var inte bara HM utan även Gina tricot, Lindex, Kappahl mm. Men sen tycker jag att det är väldigt snålt av dom. Det skulle inte märkas nått speciellt i deras plånbok om dom slängde in några extra slantar till de som jobbar i fabrikern. Eller höj priserna vet ja. Då kanske även problemet med att folk köper så mycket som dom igentligen inte behöver bara för att det är billigt. Fast då uppstår nästa problem, mindre sålda kläder = mindre arbete i fabrikerna = mindre jobb = mindre pengar = fler fattigare människor.  Usch hur man en gör blir det inte rikigt bra. Men om man säljer mindre kläder för mer pengar så skulle det vara perfekt. De slipper bli så mycket att göra för de som gör våra kläder och dom kan även få mer betalt. Men om man ska titta ur miljö synpunkt så kan vi inte hålla på att shoppa som vi gör. Allvarligt. Det skulle vara förbjudet att sälja en tröja för 79:-. Eller om man skulle innerfatta en lag på hur mycket kläder man får äga. Jag kanske skulle ta och skissa på en motion till rikstagen. Jag har i alla fall som regel att jag bara ska köpa sånt som jag verkligen älskar eller sånt som jag verkligen behöver. Oftast lyckas jag bra men ibland är även jag lite impulsiv. Men jag blir bättre hela tiden. Kvalite framför kvantitet är min melodi. De få sakerna som jag tröttnar på eller inte använder säljer jag. Loppisar, blocket och tradera är perfekt. Så kan någon annan bli lycklig över det jag inte vill ha och jag kan köpa nått jag får användning av istället. Det finns heller inga bättre ställen att köpa saker på en tradera och sådana sidor. Unika produkter och man kan verkligen få så mycket kvalite för så lite pengar om man har lite tur. Mitt helt klart bästa tips !

Truly Madly Deeply

Gårdagen i bilder

Kära tomten !

!

<3 Skor

Bästa Anna

Har haft en underbar dag med min bästa vän Anna. Blir alltid lika lycklig när jag träffar henne...
 
 

Södertäljes bästa supporter

!

En leverans med underbara ljus

 
Nu har äntligen mina ljus kommit. O dom är så fina, och luktar underbart.

By malene Birger

Mina höstfavoriter.
 

Gårdagen

Bokat tid

 Återkommer vad det kommer bli...

Martin T

http://www.jnytt.se/nyhet/50483/thornberg-om-sin-malsucc-i-ryssland
 

Mina favoriter

 

Kära Tomten !

Fredag

Tada, där rullade vi upp ögonlocken. Det är fredag igen. Känns som det är fredag varannan dag. Det är väll för man lever slappt mammaliv nu för tiden. Idag ska jag och min karl gå på stand up med Kristoffer Appelqvist. Ska bli sjukt kul. Han är ju grym. Vi ska också för första gången lämna bort lilla Sigge. Men de ska nog gå bra ska ni se. :)
 
 

Det här med att vara mamma...

Var ute på en långpromenad med min mamma idag. Vi gick och pratade om våra liv. Det inte fören nu, när man fått ett eget barn som jag förstår hur mycket mina föräldrar verkligen har gjort för att jag ska ha det bra. Usch jag skäms nästan när jag tänker på det. Vad otacksam man har varigt. Och kanske fortfarande är ibland. Tar för givet att dom ska göra allt man ber om. Jag minns när jag var liten och ville ha en häst. Klart att mamma och pappa gjorde var dom kunde för att jag skulle få min häst. Sen tröttnade jag på hästen och ville gå på gymnastik, konståkning, fotboll, innebandy och allt annat som jag har hållt på med och sedan tröttnat på. Dom sparade pengar för att jag, martin och jesper kunde hålla på med precis vad vi ville. Häst, bortstar, skyddsväst, foder, konståkningsskridskor, fotbollskor, benskydd, kläder, innebandyklubbor, skor cupavgifter.... listan kan göras milslång på bara mina inköp. Och tänk var dom körde runt på oss varje dag, överallt och hela tiden. Dom åkte land och rike runt och tittade på oss när vi spelade matcher och var på cuper. Pappa har alltid ställt upp och vart tränare för alla sporter och lag vi har spelat i. Dom har aldrig någonsin tänkt på sig själva. Och så är det väll faktist fortfarande till stor del. Jag får lite ångest när jag tänker på det. Och så skäms jag lite till. Kommer jag orka leva så i 20-30 år framöver. Man förstår inte hur tufft det måste ha varigt och hur mycket dom har offrat för att vi ska ha det bra. Och nu när vi har det bra, vad får dom tillbaka? Oftast bara fler krav och mer gnäll...! Det inte förens nu som jag verkligen förstår. Det är inte fören nu som jag verkligen känner mig så sjukt tacksam för allt som mina föräldrar har gjort för mig. Världens bästa föräldrar.
 
 
 
 

En julklapp till Sigge

Gårdagen i bilder

Vill ha...

 
Hur snygg är inte jackan?!

!

Vill ha..

I'm awsome !

1 mil på ren envishet

 
Ja då har fröken tålmodig sprungit en mil helt på vilja och envishet. Nu vet jag hur knubbisarna i Biggest Looser känner sig när dom är ute och joggar. Inget mjukt och skönt löpsteg här inte. Känner mig som ett vildsvin när jag springer runt i skogen. Men nu kommer det aldrig vara speciellt jobbigt att springa 5 km längre. Det gäller att lura hjärnan lite så man kommer in på rätt spår. Full fart framåt...

!

!

Sixten 2 månader

 
Han växer så han knakar min lilla Sixten. Han kan redan hålla upp huvudet utan stöd en länge tid och skrattar göra han åt det mesta. Sen är han lugn och fin. Sover bra och är allmänt underbar. 
Igår var vi hos polisen och gjorde ett pass åt Sixten och inte heller var det nått problem. Han tittade fint in i kameran och la av ett garv. 

!

 

Chickenrun

Blött... Måste verkligen investera i ett par nya löparskor. Synd att förstöra alla mina fina skor i leran. Vill ha ett par med Goretex eller som är gjorda för terräng. Dessa står högst på listan.
 
 

!

!

Jeppe T

 
Idag gick Sixten på sin första hockeymatch. Vi satt rikigt bra i logen och det gick riktigt smidigt. :) Och morbror Jeppe gjorde en mycket bra match. Ett mål och en assist. Sen blev han matchenslirare, är det typ 4:e matchen i rad? Nu väntar soffmys. Ha en bra lördagkväll allesammans !
 

Mässan









En helt jävla ovanlig promenad

Ja idag var det dags igen. I tron på att allt skulle bli som vanligt på min promenad så gick jag hemifrån med min vagn och hund. Det började direkt med ett fruktansvärt kackel över mitt huvud. Ett par hundra Skator cirkulerade över oss. Det var väll liksom inte mer med det igentligen dom skulle väll åka på semester. Problemet var bara att under min 2 timmars promenad så såg jag dessa stackare precis hela tiden. Dom flög fram och tillbaka, höger och vänster, upp och ner. De lät ungefär som jag var på västkusten och en jetski precis hade krockat med en stor val och det låg inälvor överallt. Ett sånt liv att det knappt går att beskriva. Man hörde paniken i deras skrik över att dom inte kom någonstans. Haha stackarna hade väll svårt att veta vilket som var norr och söder. 
Men oljudet slutade inte där. Vi gick förbi kohagen som vanligt men korna blev helt crazy. Dom skrek och vrålade och tittade på Loui med mördarögon. Och kor ska ni veta håller ihop. Så när dom började vråla så tog det bara några sekunder innan korna i nästa hage började skrika och sen i i nästa och nästa hage. Nu står det säkert någon stackars överenergisk ko i bottnaryd och skriker. Oljudet slutar inte heller här. Efter att ha passerat den stora hästhagen där man alltid får sällskap av 10 hästar som joggar bredvid oss till hagens slut så kommer jag fram till Björkudden. Där står en liten vilsen hund och skäller på Loui. Och sen börjar oljudet igen. 2 hundar står och skäller på varandra och triggar upp Björkuddens tupp som börjar gala så in i h*lvete. Sen kommer matte och en extra hund ut från huset och försöker få pli på sin hund. Sen börjar det roliga. Jag och damen ( hundarnas matte ) ska försöka hålla en konversation med varandra. Samtidigt skäller 3 hundar, en tupp skriker sönder sin hals, 200 skator cirkulerar över våra huvud och gormar och korna 500m bort står också dom och skriker så gott dom kan. Det var rätt kul. Vi gav till slut upp och jag gick vidare och hon fick med sig hundarna in.
Får be alla jägare som tagit ledigt från sina jobb denna fredag för att jaga Älg i Ryds skogar om ursäkt. Eller är det helt enkelt deras fel att djuren har problem just denna fredag. Det är full kalabalik när man går och man ser rävar, rådjur, möss och älgar som springer i panik över vägar och ängar. 
Men edag hade jag tur. Kommer fram till världens uppförsbacke och längst upp står det ett rådjur och glor. Jag tittar på Loui och hann på mig. Vi har båda sätt det. Behöver jag säga att jag fick draghjälp upp för backen?!
Ja sen blev det lite lugnare de sista 2 km. Bara de vilsna skatorna, en motorsåg, en gräsklippare och några bilar som förde ljud. Några Får fick jag liv i också när jag gick förbi. Men en sak jag undrar, varför kissar får på sig när dom blir skrämda? Ser rätt kul ut när man går förbi och alla ställer sig och pissar, samtidigt.....

Tusen tack

         Till min fina mormor och morfar som var här går och hjälpte mig med trädgårdsarbete! Tusen tack !  :)

Svårt att sova

!

En liten löptur


 
Jag blir så trött. Inte på att springa utan på mig själv. Jag blir aldrig nöjd. Nu sprang jag 5 km i förrgår. Jag trodde verkligen inte jag skulle orka det när jag gav mig ut. För 1,5 månader sen så orkade jag inte gå 500 meter liksom. Men det gick. Så idag när jag ska ut och springa så fick jag en av mina konstiga ideer. Varför inte springa 6 km idag? 5 km sprang jag ju sist?! Inte en tanke på att i Ryd är det JÄVLIGT backigt. Och mina konstiga ideer slutar ju inte där. Jag har för det första fått för mig att skulle man stanna det minsta lilla när man springer så kommer gud straffa dig med 5 extra kilo. Så stanna gör jag ALDRIG. Hur trött jag en är. Vilket gör det lite jobbigare när jag helt plötsligt får ett infall och ska göra ett så kallat "ryck" upp för en och annan backe. Bara för att känna hur det "känns". Det gjorde lite ont. Inte AJ utan snarare OJ. Och så länge det är oj och inte aj så är det ok. Men jag kan endå känna mig lite besviken på mig själv och lite otrygg sådär när jag får sådana infall. :) Men när jag tänker på det så är det i de flesta fall mer positivt en negativt... Länge leve spontana infall!
 
 

!

De av det mesigaste jag vart med om...

Jaha de va inte mycket till träningsvärk. Nördigt. Känner knappt nått idag. Idag blir det löpning. Tjoho. 
 
 

Tji fick jag

Vaknade idag och kände mig lite stöddig så där. Kändes skit bra. Ingen träningsvärk här inte. Så det blev 13 km i det vackra vädret. Jag gick då med vagn och hund bör tilläggas. Och om jag ska vara ärlig så han jag inte komma hem fören träningsvärken kom :) Så det blev ingen löptur idag utan jag körde lite styrka istället. Ja, det kändes ju lite bra för att vara sant när jag vaknade.Hehe. 
 

Tillbaka till denna formen tack !



Tada.

Ny t-tröja

Pain is just weakness leaving the body

 
Fick panik idag när jag tittade mig i spegeln. Vem är fetknoppen som glor på mig? Dax att ta tag i livet. Idag gott folk tog jag mig i kragen och gav mig ut på min första seriösa löprunda. Och som jag gjorde det. Jag överträffade mina egna förväntningar och lyckades springa hela vägen utan större problem. 5 kilometer var en bra start. Jag har ju som regel att inte springa under 8 km men nu har jag fått despans i ett par veckor framöver. Så nu byter jag ut eller lägger på en löprunda varje dag. Känns underbart att kunna springa igen. Det kommer bli tufft men ja kommer känna mig så nöjd. Pain is just weakness leaving the body...

Musik som gör mig lycklig

 

Ja dör av skratt

 
Allt fokus på killen med snorkel. Ja dör av skratt. 
 

Hem och Villa

En helt vanlig måndag. Det skulle man kunna tro. Men inga måndagar är den andra lik. Igår höll Linus på att ta dö på oss båda två. Han blev dödsjuk igårkväll och jag var dålig natt. Måste vart nått vi ätit. Men nu mår jag prima. Sitter och väntar på att bli serverad en Toast skagen och kräftor av min karl här hemma. Och på tal om min karl så lever han rövare idag. Han har vart riktigt klumpig. Han har gått på en skål som han själv ställt på golvet efter att först ha tömt den på en liter popcorn. Den gick i tusen bitar. Sen lyckades han tappa maträster på hela köksgolvet. Man kan ju kolla på matavfallspåsen i botten om den är blöt innan man river upp den och går iväg. Haha. Skadeglädje. 
Nu till nått helt annat. På lördag åker lilla familjen till Stockholm igen. Vi börjar på lördag med att titta på Jeppe när han spelar match. Fortsätter sen till Sundbyberg där Linus syster bor och där vi ska bosätta oss över natten. Söndag blir en heldag på Älvsjömässan där det är nordens största Hem och villa mässa. I LIKE.Det kommer bli så kul. Längtar.Och det är inte slut där. För vet ni vilken mässa som är precis samtidigt i samma byggnad?! Underbara barn, Sveriges största barnmässa. Trallalallala... Systemkameran kommer få följa med, va så säker.
 

Mössan med stort M

 
Till min stora förtjusning så börjar Sixten nu växa i sin mysiga keps. Älskar den.

Suris

Kan man bli kär i ett ljus?

3 låtar som gör mig lycklig

 
 
 
 

Minnen

Makalöst bra !

Vill krama dig hela dagarna

!

Känner mig lite sliten...

Idag känner jag mig verkligen som denna bilden som min käre bror la ut på mig för någon dag sen.....
 
 

Dagens


 

Pimpat lilletoan

 
Medan jag väntar på att någon ska komma hit och renovera vårt stora badrum så passade jag på att göra en liten makeover på lilltoan. Så nu har vi i alla fall ett trevligt badrum.

Det bästa jag vet











Instagram

Fina naglar

Stål

Sixten vill ha..

 
Älskar Astrid Lindgrens filmer. Jag älskade Emil och Pippi när jag var liten. Här kan man köpa en kappsäck med 23 filmer i. Perfekt.
Finns att köpa här http://www.homeenter.com/sv/collectables-site/product_readmore/astrid-lindgrens-kappsäck-dvd-box/41029/?nodeid=394350

Fredag


Trasig

Har vart med Sixten hos doktorn idag. Usch min lilla plutt måste opereras snart. Blir så ledsen när jag tänker på det. Vill inte att han ska sövas när han är så liten. Han passade på att kissa doktorn på kinden idag och la av ett rikigt stort leende. Rätt kul och se.. :) 
 

Tjusigt

Maria Montazami

Jesper Thörnberg

Som jag skrivit förut så är min lillebror i Södertälje och spelar hela Oktober.Och det gör han med bravur. Han har blivit matchens lirare nu i 2 matcher i rad och igår kom första målet. Så himla kul för honom. Vi satt bänkade i soffan och tittade på någon konstig sändning som såg ut som dom filmade med mobilen typ. Hoppas han kan få vara kvar lite längre. Det är ju betydligt roligare att se han spela mycket. Boxplay, powerplay och allt där i mellan. 
 
Sixten blev så här glad när morbror gjorde mål.
 

3 år..

 
Fick detta fina halsbandet och en bukett fina blommor av hjärtat idag. Det var precis 3 år sedan idag som han raggade upp mig för första gången. :) Han lyckades rätt bra med det måste ja säga..

Djur

Rensning pågår



 

Pingviner



      Shit en massa pingviner. Dom tittar på mig. Bästa att visa mig från min bästa sida. 
 
Upptäckt
 


 

Ny lampa i hallen

 
Vår ena hall bli bli fri från sin kristallkrona som ja gått och stört mig på en längre tid. Detta blev betydligt bättre..

Nytt armband

 
Min klocka har fått ett nytt fint armband. Nu är den som ny !

Min busunge

Pimpat Sixtens rum

Inredning

Känner en sjuk inspiration till att göra om här hemma. Jag letar inredning överallt och jag har gjort en lång lista på vad jag ska göra om. Började igår med ett besök på Ikea och tyghuset. Snart får ni se det första resultatet.
 
 

Mammas gamnacke

Med risk att bli lite intim så kan jag inte slutta skratta åt lilla Sixten när jag tänker på det. Han är en rikigt glupsk liten pojk och börjar bli rikigt rund och go nu. Han är fortfarande väldigt snäll och blir bara förbannad när han inte får mat. Men det stoppar inte mig från att lämna hemmet. Nått smidigt som jag märkt bli allt vanligare är så kallade ammningsrum. Det finns tex på A6 och det fanns även på NK i stockholm. Nu till det roliga. Så fort jag ska vistas i så kallade amningsrum med min pojk så känner jag mig lite illa till mods. Inte för att jag på nått sätt tycker det känns konstigt att sitta och amma med andra i rummet, utan helt enkelt för att Sixten inte kan bete sig. När andra sitter tyst i hörnet och ammar sina barn så låter Sixten mer likt ett ånglok. Det stönas, hostas, sprattlas och han för konstiga ljud. Han låter mer som ett vilddjur en ett ammande barn. Flera gånger sätter han i halsen och måste hosta så det sprutar mjölk här och där. Någonting han också har annamat är att det är rätt smart att lägga av en rökare eller två för att göra plats åt mer mat i magen. Så allt för ofta när jag vistas i dessa miljöer så får jag konstiga blickar eller flera skratt av de som sitter jämte. Jag tycker själv att det är rätt så roligt. Dock resulterar hans glupska beteende i att han har mycket gaser i magen. Och han kan utan problem lägga av rökare som är värre än en vuxen mans. Han lyckades till och med att chocka hela Lindexkön med en av sina rökare, det var så hela vagnen skakade. Min lilla gamnacke.

Tycker om...


 
Tycker om Ittalas nya serie Kastehelmi. Ska ta och införskaffa mig ett par skålar.

 

Tänkvärt

Detaljer

Får på mig byxorna igen..

 

Oktober 2008-2011

 

Euphoria

Har vart ute på min dagliga promenad. Idag blev det en 8 km runda. Lite duggregn precis som jag älskar. Efter ca  5-6 km så händer nått konstigt. Benen börjar springa. Sixten tittar upp på mig och undrar va fan som händer. Mannen i bilen som kör förbi undrar nog desamma. Jag själv tar mig också en funderare. Varför springer jag här med en barnvagn i regnparkas? Jag kom inte på nått bra svar utan jag sprang hem istället. Nu sitter jag här i köket och undrar var som hände. Varför började benen att springa?Euphoria
 
 
 

Min fina..

 
 
Min fina Linus. Mår lite dåligt ibland att jag lägger så mycket av min energi på Sixten. Vill bara att du ska veta att jag tycker att du är så fin <3 
RSS 2.0