Att bli en mamma..

Känslan av att vara mamma. Mycket har hänt de senaste 6 veckorna. Mitt liv är inte längre var det brukade vara. Nu är jag en mamma. Och vet ni vad, allting har bara blivit till det bättre. Allting känns så bra och det känns bara som jag har bra och roliga saker att se fram imot. Jag älskar att vara mamma. Jag älskar att känna mig viktig. Jag vaknar varje dag och känner mig så lyckligt lottad. Känslan av att ha ett barn går inte att beskriva. Man pinar sig genom 9 månader och helt plötsligt ligger det någon och bara tittar på dig. Någon som du vet att du alltid kommer älska och som alltid kommer älska dig. Känslan av att veta att det finns kärlek som aldrig kommer ta slut är helt makalöst grym. För varje vecka som går så märker du en starkare personlighet och han börjar till och med likna oss till utseendet :). Han ser ju precis ut som mig när jag var liten. Hur häftigt är inte det. Jag älskar min bebis. Kan ligga och titta på honom i timtal. Sen är det så mycket annat om förädras. Man blir mindre självupptagen. Det känns inte längre lika viktigt att "jag" har det så bra. Nu mår jag bra när Sixten mår bra. Och då menar jag inte att jag ska sluta bry mig om mig själv nu. Men man tar inte sig själv på så stort allvar längre. Det är faktist väldigt skönt. Jag älskar mitt nya liv och jag älskar min Sixten.
 

Shoppat i Stockholm

Shoppat i Stockholm

Hemma

 
Har haft en rikigt bra helg i Stockholm och Södertälje. Massa mys, shopping, kortspel och skratt. Bjuder på lite bilder från min instagram så länge så kommer det mer lite senare...

Funderar på vilka jag ska välja..


 
Funderar på vilka som ska få ta plats på Sixtens vägg..

Torpedo #67

Instagram


Om jag hade haft en dotter..

 
Om jag hade haft en dotter hade hon fått gå i en sådan här klänning alla dagar i veckan. Jag ÄLSKAR den. Skulle vilja ha en till mig själv. Men visst är den lite lik min klänning som jag har här.

Status på min TO DO lista

4 Saker kan jag bocka av. Igår renoverade jag ett gästrum. Idag ska jag på lyxig ansiktsbehandling och i morgon åker jag till Södertälje och Stockholm över helgen. Myser med Sixten gör jag varje dag. :)
 
 
 
  • Renovera hallen
  • Åka till Stockholm och köpa julklappar till Sixten
  • Renovera färdigt badrummet
  • Åka till Göteborg och besöka jul på liseberg
  • Renovera ett gästrum
  • Åka till London och Julshoppa
  • Åka på Solsemester
  • Börja springa
  • Gå till gymmet
  • Gå på spinningpass
  • Mysa med Sixten
  • Läsa en bra bok
  • Börja jobba lite smått
  • Baka 7 sorters kakor
  • Renovera vårt sovrum
  • Åka till Ullared och shoppa leksaker till Sixten
  • Gå på Haloweenfest
  • Fixa julbak
  • Göra egen Sushi
  • Gå på ansiktsbehandling

Status på min diet

Ja hur går det igentligen för mig med min nya diet. Började ju för någon vecka sen med strikt förbud mot socker som är min största bov. Det går över förväntan. Det har inte vart så speciellt svårt om jag ska vara ärlig. Hade förväntat mig lite mer jobb från min sida. Så nu har jag även börjat banta kolhydratintaget. Inte helt så klart. Behöver mat och energi över till lilla Sixten. Jag har dock inte ställt mig på vågen sen sist. Har bestämt att bara ställa mig på vågen en gång i månaden för att inte fastna i viktträsket och lägga för stor vikt vid vikt. Hehe, där fick jag till det. Men skämt och sido så tycker jag det är viktigare att gå på känsla. Äter jag nyttigt och rör på mig så är jag mer en nöjd. Minst en timmes promenad varje dag.Varje gång jag testar kläder från min garderob nu så känns allt bättre. 
 

Det går bra nu..

D

Den klänningen

Missoni för Lindex

Känner mig helt slut. Har vart uppe inatt för att vänta på att Missoni släpps på Lindex hemsida. Och många plagg hamnade i varukorgen. Och var tror ni händer sen? Helt plötsligt ångrar jag mig sådär från ingenstans. Dessa kläder kommer ju sitta på alla och är det verkligen Missoni när man kan köpa det på Lindex? Och kan man inte lika väl köpa deras vanliga kläder? Jag är lite klyven. Men det blev ingenting i allafall :) Och känner mig lika glad för det även att jag väntat så länge....haha
 
 

Min lilla Sixten

Träning

Livskvalite

Tvn är påslagen, jag sitter i min fårskinnsfotölj framför brasan med Sixten i knät. Om inte detta är livskvalite så vet jag inte..
 

Hm Levererar


Inspiration Badrum








 
 
 
 
 

Lite funderingar så här på söndagen

Sitter här i min fårskinnsfotölj framför brasan och funderar. Jag har så mycket planer just nu. Saker jag skulle vilja göra. 
 
  • Renovera hallen
  • Åka till Stockholm och köpa julklappar till Sixten
  • Renovera färdigt badrummet
  • Åka till Göteborg och besöka jul på liseberg
  • Renovera ett gästrum
  • Åka till London och Julshoppa
  • Åka på Solsemester
  • Börja springa
  • Gå till gymmet
  • Gå på spinningpass
  • Mysa med Sixten
  • Läsa en bra bok
  • Börja jobba lite smått
  • Baka 7 sorters kakor
  • Renovera vårt sovrum
  • Åka till Ullared och shoppa leksaker till Sixten
  • Gå på Haloweenfest
  • Fixa julbak
  • Göra egen Sushi
  • Gå på ansiktsbehandling
 
Någonstans måste jag ju börja. Kan inte göra allt av detta men några av dessa saker skulle ja vilja bocka av snarast. Jag känner att jag måste göra nått nu.. 

Lanvin flats

Älskar mina Lanvin ballerina. Det är de skönaste ballerinaskorna som jag testat. Och de finaste. Dom sitter så fint på foten. Det är också en liten inbyggd kilklack och en dämpande kudde under hälen. Alla borde ha ett par i garderoben. Finns i alla tänkbara färger. Jag vill ha alla. Men ett par svarta ska jag införskaffa mig nästa gång plånboken tillåter.
 

Fredag

Veckorna går verkligen snabbt. Tycker et är fedag varannan dag. Ska ge mig ut i rusket med hunden och vagnen strax. Sen ska vi hem till mamma och pappa, igen. Där serveras det 3 rätters idag och sen blir det till att titta på lillebrossan på tvn. Han har ju fått lov att spela med Södertälje nu i alla fall i ett par månader förhoppningsvis. Ska blir kul att se honom spela lite mer. Det är ju världelöst med en tränare som inte låter dig spela. Jag tycker ju att han ska spela JÄMT. Han kan vara med i alla femmor vet ja. Ska i alla fall blir rikigt kul och det lär blir många turer till Södertälje framöver.                                      .
 
 

D&G

Vår trädgård


Så här såg vår trädgård ut när vi flyttade in. Och jätte mycket har inte hänt sen dess tyvärr. men till våren ska den bli fin. Trädgårdsplaneringen är i full gång.








 

Tada

Tillbaka hemma igen. Igår var der kalas hos mormor och morfar sen sov vi hos mamma och pappa inatt igen. Sixten sover verkligen bättre där i sin vagga och jag känner mig utvilad när jag vaknar :). Tog en sväng med Sixten och Loui i Barnarp innan jag åkte hem.  Gud vad barnarp växer. Så mycket nya hus med fina trädgårdar. Fick massa inspiration. Ska börja göra en trägårdsplanering. Vi har ju inte gjort nått speciellt med trädgården en eftersom vi valde att börja renovera huset på insidan först. Men i vår har vi sakt att vi ska lägga fokus på trädgården och göra en fin uteplats. Här kommer lite inspiration.
 




 

Kärlek



Tänkvärt

Dear Santa







Nytt skal

Greta







Dagens








En bra start på dagen

Tjuvtitt

Trött

 
Trött är bara förnamnet. Har vart ute och traskat. Skulle gått 6 km men när jag var hemma igen så kännde jag mig missnöjd och tog ett varv till. Så 2 timmar och 30 minuter senare så sitter jag här och pustar. Nu blir det kvällsmat. Idag serveras kött med en god sallad och en kall tzatziki. det kallar jag mumsfilibababa.

Lanvin <3

Workout

Gick ut lite hårt

Gick ut lite hårt igår och idag är jag superduper trött. Sitter och äter frukost nu och klockan är 12. Men sen ska det dras på träningskläder och ut och spatsera minsann. 
 
 
 

Operation viktminskning

Det första jag ska göra för att nå mitt mål är att helt sluta med socker. Det är ju min allra största last. Godis och läsk. Och jag kan helt enkelt inte bara dra ner på det. Det är allt eller inget. Och just nu blir det inget. Jag får helt enkelt hitta nått nyttigt att äta på fredagskvällen, fy fan va surt. Det kommer bli tufft men nu har jag bestämt mig. Det första jag ska göra är att rensa i kylskåp och skafferi.
 
 

Instagram






fiathornberg

Min nya jacka



 
Älskar min nya jacka. Får se om jag behåller den eller inte. Min mammapenning ska ju inte ara räcka till mig själv...

- 14 kilo

Idag är Sixten en månad. Det betyder också att det är dags för invägning för mig. Ni som känner mig vet att jag ALDRIG väger mig. Men efter graviditeteten och alla gånger man har vart hos barnmoskan så har man vart så illa tvungen. Så idag gav jag ångesten en käftsmäll och ställde mig på vågen. - 14 kilo har jag gått ner på en månad. Jag vet inte om ja känner mig nöjd. Jag hade kanske gjort det om det inte hade vart så att jag hade 12 kilo kvar till min startvikt. Men jag har inte ansträngt mig nått denna månaden. Mycket kalorier har passerat min strupe. Men nu jävlar. Nu ska jag äta NYTTIG mat. Jag får ju inte börja träna en så jag år väll fortsätta med mina promenader och bara skärpa mig lite med maten. Nu är jag trött på att mina kläder sitter som ett korvskinn eller att jag inte får på mig mina favoritplagg. Nu jävlar... I jul ska jag vara i mitt livs form. Det har jag ju lovat mig själv...
 
 

SSSSSSSSnyggt




Deeeeeåååååå

Nemen hejohå. Äntligen är jag hemma igen. Har inte vart hemma sen i torsdags. Igår hade vi myskväll hos Nermina. Sen åkte vi hem till mamma och pappa igen. Sixten sover som en stock i Barnarp och slog inatt rekord med 6 timmars sömn i följd. Jag kännde mig så utvilad att jag var uppe och städade vid 8 :). Idag har vi vart och tittat på kakel, igen. Nu måste vi verkligen bestämma oss. Sen slog jag till på en jacka med idag. Den får ni se sen.
 



 
Sixten är nöjd att han få vara med på tjejkvällen. Han blev till och med bortskämd av Alex med en ny snuttefilt och en mysig zebra,

Ruggit



Sitter hemma hos mamma och pappa. Kännner mig rätt utvilad idag. Sixten slog till med nytt rekord inatt när han sov 4,5 timmar i sträck. Han gillar den nya vaggan. Ikväll bler det tjejkväll hos Nermina. Men först ska jag promenera en sväng i det ruggiga vädret och sen blir det en sväng på stan.
 
 

Sixten drunknar

Torsdag

God morgon. Usch var dagarna går snabbt. Igår var jag och Sixten på BVC. Och han växer så det knakar. Ett kilo på en månad. Det låter inte så mycke men det blir en hög procent om man ser till att han bara vägde 3,5 när han kom ut. Idag ska Linus ha grabbkväll och jag och Sixten ska hem till mamma och pappa och mysa. Mamma ringde mig sent igårkväll och berättade att hon och pappa hade gjort ordning ett rum till oss med både spjälsäng och vagga till lilla Sigge. Behöver jag säga att mina föräldrar är underbara. :) . Nu blir det en promenad i det fina vädret..
 
 
Dagens aktivitet, plocka vackra löv..
 
 

Lindex <3 Missoni





















En ny höstkjol

Dags att väga sig..

Dags att väga sig. Ja, inte jag förstås. Sixten ska till BVC idag och väga och mäta sig. Förra veckan när vi va där vägde han 4 kilo. Han börjar bli tung nu. Ja ska ställa mig på vågen först på lördag när det gått en månad sen Sixten föddes. Jag är lite små nervös över detta.


 

Dom är så, yehyeh wowwow..





Sixtens overall

 
Linus blev betuttad i denna overallen så den ska Sixten ha i vinter. Hoppas den kommer passa.

Min macbook är kaputt

Dags att titta på ny dator, min macbook beter sig väldigt underligt och stängs av ibland när den känner för det. Måste spara ner alla bilder. Data fan.

Blair Waldorf




 Jag erkänner. Jag är smått besatt av Blair Waldorf. Hon är ju helt underbar. Så perfekt. Älskar hennes stil. Plus att jag älskar huvudbonader av alla dess slag och ingen kan väll bära upp dom som hon kan. 

Gåvor till min man !

Skulle överraska min man med en t-shirt och ett par AIK skor nu när det snart var 3 år sedan vi träffades första gången. Linus är ju helt AIK tokig. Synd bara att han är så nyfiken och öppnar min post och ser ju precis vad jag har beställt :) Det går inte ha några hemlisar här inte haha.




Kul

 
 
 

Gick lite snabbare en väntat

 
hade som mål att komma i min Greta klänning innan jul. Det gick lite snabbare en väntat. Ett par kilo till ner så komer den sitta perfkt.

Älskar att bada

Sixten börjar bli bortskämd

Så fina presenter fick han igår lilla Sixten. Han börjar bli bortskämd nu :) Tack ska ni ha fina människor.      Nalle, speldosa och bil från Nermis och Magda :)    Musse Pigg från Victor         En söt groda från Filip och Linda Snyggskjorta och tröja från Espri av My Mysoverallen från Polan och Pyret från Bella, Simon, Robban, Jessica, Tilde och Sid. 




 
 
 
 
 
 
 
 
 

En riktigt lyckad kväll !

Kräftskivan igår blev riktigt lyckad. Jag hade rikigt kul och trevligt. Maten var supergo och sällskapet var allt annat en tråkigt. Sixten uppförde sig exemplariskt. Det finns ingenting att klaga på. Tack alla fina för en prefekt kväll !
 


 
 

Kräftskiva





Höst

Nya frippan

Inga bra bilder men de blev en fin höstblond färg. Bättre bilder kommer.


Beslutsångest.

Vilken hårfärg blir det idag?      



 
 
 
 
 




Sliten

Reservbatteriet börjar ta slut nu. Usch jag är så trött. Jag samlar all min energi till lilla Sixten när han är vaken. Man har ju levt på adrenalin i 3 veckors tid men den börjar ta slut nu. Men jag ska inte klaga. Han är ju så snäll. Inget skrik eller gråt, mer en om man väntar för länge när han är hungrig då förståss. Men att bara sova i 3 timamars intervaller gör en trött. Och man ligger på helspänn hela natten. Så fort han harklar sig är man där och tittar till honom så han har det bra. Han har lite magont från och till. Och fiser och bajsar hela tiden. Han är så glupsk när han ska äta. Känns som han är rädd att någon ska ta maten från honom. Haha. Försöker ge honom lite bebismassage och lyfter hans ben så gaserna kommer ut. Funkar rikigt bra faktist. 
Idag hade jag faktist tänkt att ta hand om mig själv lite. Usch jag örjar gråta när jag går förbi spegeln. Jag är rikigt risig överallt just nu. Och inte blir det bättre av dålig sömn som även leder till dålig aptit som i sin tur leder till glåmig och förstörd hud och risigt hår. Men idag ska jag till frisören, äntligen. Är lite nervös hur jag ska lösa det och försöka få Sixten och äta precis innan och se till att han håller sig mätt till jag är klar. Haha vilket pussel :).Sen blir det att storhandla, i morgon är det KRÄFTSKIVA 

Adelövsmarknad

Blev några timmar på Adelövsmarknad idag. De hade sparat mig några timmar om de tagit bort alla nötter som säljer precis samma saker. Vet inte hur många som sålde Iphoneskal, godis, kokosbollar, platspåsar,munkar, vykort och vaxdukar. Lite variation tack. Sen tycker jag att de flesta som står där borde gå en kurs i säljteknik. Vem vill köpa brända mandlar eller munkar av någon som inte har duschat eller bytt kläder på ett års tid. Blä. Men lite shoppade jag i alla fall. Men konstaterade rätt snabbt att det hade vart lika bra att åka till Coop typ, köpte nämligen bara mat. 12 majskolvar, kryddor, korv, äpplen, päron, honung, fudge, snacks och kokosbollar. Köpte också min allra första julklapp för året. Wohoo. Julen närmar sig.

 
 

Fullspäckad dag..

Idag har vi fullspäckat schema. Ska strax in till BVC med Sixten. Sen ska jag hämta mamma, det är nämligen inte vilken dag som helst idag. Det är ju Adelövsmarknad idag. Woho. Jag älskar marknader. Idag ska det shoppas höstblommor till trädgården och lite annat smått och gott kanske vi kan få med oss hem. 
 

Overall



 
Försöker hitta en fin overall till Sixten men det finns ju nästan inga fina. Ja vill ju ha en gosig dunoverall. Men det kanske inte finns så många. Annat var det när vi var i Ryssland. Där fanns mängder med fina overaller med fina pälsar på. Sökandet fortsätter..
 
 

Tänkvärt

Me



Dags att piffa till sovrummet
























Sixtens dop

Nu har vi äntligen bokat tid för Sixtens dop. I Novermber blir det och självklart ska han döpas i Barnarpskyrkan. Är ju lite smått besatt av den kyrkan. Tycker den är så fin. Så nu har jag nått att göra på dagarna när Sixten sover. PLANERA :) älskar att planera saker...

Överkörd

Shit. Idag var jag inte pigg. Har sovit så dåligt. Drömde mardrömmar om lilla Sixten. Att någon kom och hämtade honom för att han inte var min. Usch allt är så verkligt i drömmar. Sitter i alla fall och äter frukost nu tjugo i ett. Det är jätte fint väder här. Skulle vilja gå en sväng men jag har så ot i mina vader. Måste nog vänta till Linus kommer hem så han kan knåda lite först. Nu ska Sixten bada. Han ÄLSKAR att bada. Han bara ligger och flyter och njuter. Det måste han fått från sin mamma. :) 

Jag

Tisdag

Har vart en rikigt fullspäckad dag. Var i stan redan vid 8 idag för att lämna bilen på Hedin bil. Sen fick jag och Sixten traska runt lite. Vi gick upp till Ekhagen och besökte min Mormor och Morfar, tog en sväng förbi Eko och letade saker till vår kräftskiva som vi ska ha här hemma på lördag. Sen blev det en runda på A6. Shoppade klänningen här under men dock för stor storlek så den måste bytas. Är så van att köpa allt i Large för att magen ska få plats :) Men den är ju borta nu, nästan i alla fall. Bara lite sladder kvar. Jag åt sushi idag som jag vart sugen på så många dagar. Sen blev det ett besök hos mamma på sjukhuset innan jag gick tillbaka till Hedin bil och hämtade bilen. Så efter allt traskande så ska jag lägga benen i högläge, lägga Sixten på min mage och bara mysa framför Robinsson och House på tvn. 
 
 
 
 
 
 
 



Lindex levererar












Instagram












Gudomliga väskor





































Gudomliga skor




Mysdag

Igår blev det en myskväll hemma hos mamma och pappa med mi lillebror och hans tjej. Det har blivit mycket myskvällar hos våra föräldrar nu sen Sixten kom. Älskar det. Finns inget bättre en att umgås med familjen. Men idag blir det en mysdag här hemma med min lilla familj. Jag och Sixten har vart ute på promenad och nu sitter vi och myser i soffan. 
 


Idag




 

Petrolium







 
Har en liten förälskelse i färgen Petroleum. Blev så sugen när jag såg att det finns en Greta klänning i petroleumblå. Vill ha...
RSS 2.0